Ši arbata gaminama Kakegavos miesto apylinkėse, Šizuokos prefektūroje Japonijoje. „Hisui“ pavadinimas iš japonų kalbos verčiamas kaip „nefritas“, o tai atsispindi lapų spalvoje, iš kurių gaminama Matcha. Ji tinka ne tik Matcha arbatai paruošti, bet ir kaip ingredientas gaminant patiekalus, kepinius ar plakant kokteilius ar glotnučius.
Maistingumo deklaracija
Maistinė vertė | 100 ml paruoštos arbatos * (vidutiniškai) |
Energinė vertė | 10 kJ / 2 kcal |
Riebalai | <0,1 g |
Sočiosios riebalų rūgštys | <0,1 g |
Angliavandeniai | <0,1 g |
Cukrūs | <0,1 g |
Baltymai | 0,4 g |
Druska | <0,01 g |
* apskaičiuota 3g arbatos, užplikytos 200 ml vandens
Žalioji arbata
Žalioji arbata yra arbatos rūšis, gaminama iš Camellia sinensis lapų ir pumpurų, kuriems nebuvo atliktas toks pats vytimo ir oksidacijos procesas, koks atliekamas ruošiant ulongo arba juodąją arbatą. Žaliava yra renkama ir kaitinama krosnyje.
Žalioji Matcha arbata
Ar žinojote, kad Matcha arbata, nors ir vadinama japoniška, iš tiesų ten atkeliavo iš Kinijos? Ją atgabeno budistų vienuolis, gerdavęs trintų arbatos lapelių – Matcha pudros arbatą po kelias valandas trukusios meditacijos, kad visą dieną išliktų žvalus ir susikaupęs. Nors daugelis kitų arbatų į mūsų puodelius byra džiovintų lapelių pavidalinu, Matcha vis dar išlaiko savo unikalią pudros formą. Geriausia Matcha arbata pasižymi išskirtine gaiviai žalia spalva, šilkine tekstūra, maloniu, šiek tiek saldumo turinčiu poskoniu. Ši arbata lig šiol Japonijos kultūroje naudojama ceremonijų metu ir reprezentuoja taiką, harmoniją ir laimę.
Matcha vertinama ne be reikalo – ji yra naudinga, mat joje gausu antioksidantų, amino rūgščių bei vitaminų. Matcha arbatoje taip pat yra ir natūralaus kofeino, kuris į organizmą išsiskiria kur kas lėčiau, nei kavoje esantis kofeinas, tad jo poveikis ilgesnis.
Dėl didesnės arbatos koncentracijos, ją galima naudoti ir maisto gamybai, ar maišyti su gyvulinės ar augalinės kilmės pienu.