Žalioji arbata
Žalioji arbata yra arbatos rūšis, gaminama iš Camellia sinensis lapų ir pumpurų, kuriems nebuvo atliktas toks pats vytimo ir oksidacijos procesas, koks atliekamas ruošiant ulongo arba juodąją arbatą. Žaliava yra renkama ir kaitinama krosnyje.
Žalioji arbata Kinijos Sencha
Sencha yra viena populiariausių arbatų Kinijoje. Ji kvapni, švelni. Lapelis stambus. Aukso geltonumo užpilas.
Maistinė vertė |
100ml ml paruoštos arbatos * (vidutiniškai) |
Energinė vertė |
4 kCal / 17 kJ |
Riebalai |
<0,1 g |
iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių |
<0,1 g |
Druska |
<0,03 g |
Angliavandeniai |
<0,1 g |
iš kurių cukrų |
<0,1 g |
Baltymai |
<0,1 g |
* apskaičiuota 3g arbatos, užplikytos 200ml vandens 3 min.