Assam CTC
Juodoji arbata Assam iš Pietų Indijos, pagaminta pagal CTC technologiją (Crush, Tear, Curl“ - Susmulkink, Suplėšyk, Suvyniok). Assam CTC yra ryškios gintaro spalvos ir sodraus skonio.
Assam BOP
Dideli assam lapai yra susmulkinami tam, kad užpilus vandeniu greičiau išsiskirtų taninai. Rezultate gauname turtingo skonio gėrimą su aštria salyklo nata. Tobulai tinka gerti su pienu arba grietinėle.
Juodoji arbata
Juodoji arbata – tai tokia arbatos rūšis, kurios oksidacijos procesas yra ilgesnis, negu gaminant kitas arbatos rūšis.
Manoma, kad juodoji arbata buvo atrasta atsitiktinai. Pasak XVI amžiaus legendos, žaliosios arbatos partija buvo palikta per ilgai fermentuotis, tačiau ūkininkai nutarė žaliavos neišmesti, o gėrė nuvytusius lapus ir buvo maloniai nustebinti sodriu skoniu. Nuo tada arbatos lapai buvo fermentuojami sąmoningai, siekiant gauti aromatingą juodąją arbatą, kuri tapo tokia populiari visame pasaulyje.
Laikui bėgant fermentacijos procesas buvo tobulinamas, todėl buvo sukurti skirtingi gamybos metodai, taigi ir skirtingos arbatos rūšys.
Gaminant šią arbatą, arbatos lapus reikia susmulkinti, kad išsiskirtų sultys, o tada džiovinti elektrinėje orkaitėje. Rezultate gauname tą arbatą, prie kurios esame įpratę.
Įdomus faktas: juodoji arbata taip vadinama tik vakarų šalyse, o Kinijos klasifikacijoje tai yra “raudonoji” arbata, kadangi būtent tokios spalvos gėrimą gauname iš gerai oksiduotų arbatmedžio lapų.
Juodoji arbata Assam
Assam – tai juodoji arbata, auginama Assam regione Indijos šiaurės rytuose, Brahmaputros upės slėnyje. Ši arbata gaminama iš Camellia Sinensis assamica augalo lapų. Derlius nuimamas daugiausia rankomis, nes arbata auginama kalvotoje vietovėje.
Assam yra vertinama dėl jos turtingo skonio ir sodrios spalvos. Savo sudėtyje turi antioksidantų, kofeino, flavonoidų. Dažniausiai Assam yra naudojama gaminant klasikines pusryčių arbatas (pavyzdžiui, English Breakfast).